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『年間TOP100で、第1位!』

アメリカの世界的ワイン誌《ワイン・スペクテイター》が選ぶ…

『2019年度 ワイン・オブ・ザ・イヤー』

が、遂に今年も発表されました!

2019年、《ワイン・スペクテイター》が選んだ、TOP100の中で堂々第1位に輝いたワインがシャトー レオヴィル バルトン 2016です!!

ボルドー、サン・ジュリアンにシャトーを構える、第2級格付けのシャトー。

第2級格付けのワインの中では、コストパフォーマンスの高さと品質の良さで、ワイン好きから高い評価を集める歴史あるシャトーです。

今回の評価は…

◆『97点!』
◆『飲み頃予想:2025~2040年』


と、飲み頃こそ少し先ですが、ワインに潜むポテンシャルの高さは、今飲んでも実感出来るかもしれません。

そして、一位に選ばれたワインが、2万円を切るこの価格ということも、レオヴィル バルトンの魅力ですね♪

世界中で争奪戦になりそうな予感がします…(汗)
■『ワインスペクテイター誌 TOP100』より抜粋■
One might expect Bordeaux, with its long history and lofty reputation, to be a staid environment. But the region is facing change. Corporations are invading, styles are shifting, and markets are wary. Yet at its core, Bordeaux remains about terroir and tradition. Chateau Leoville Barton, which has been owned by the Barton family since the 19th century, epitomizes the best of classic Bordeaux: character, elegance and ageability.

Chateau Leoville Barton comprises 119 acres of vines on the north side of St.-Julien, with south-facing hillsides and slightly higher elevation. The result is a wine that typically brims with powerful blue and black fruit flavors, a strong graphite note and vivid violet and anise flashes through the finish. The 2016 is a blend of 86 percent Cabernet Sauvignon with the rest Merlot. It is one of the top wines in a vintage that is a benchmark in the Left Bank AOCs of St.-Julien, Pauillac and St.-Estephe.

◆ワインスペクテイター評:97点
◆飲み頃予想:2025~2040年
■『ワインスペクテイター誌 Tasting Note』より抜粋■
This is so vivid as it brims with pastis-soaked plum, blackberry, black currant and blueberry paste flavors, all carried by a perfectly integrated brambly spine. Tar and ganache notes give the finish an extra kick while everything stays within the mouthwatering roasted apple wood frame. Both regal and rambunctious, this is St.-Julien to a T. Best from 2025 through 2040. 11,667 cases


INFORMATION
NameChateau Leoville‐Barton
ブドウ品種カベルネ・ソーヴィニヨン86%/メルロー14%
生産者名シャトー レオヴィル バルトン
産地フランス/ボルドー/サン・ジュリアン
RegionFrance/Bordeaux/Saint Julien
内容量750ml
WA95+/Issue 1st Dec 2018
WS97/Issue Mar 31, 2019

★冷暗所での保管をお勧めします。


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